WPML | Pagina's

Vooraf dat een website kan worden vertaalt dient WPML geinstaleerd te worden. Is deze integratie nog niet gemaakt? Neem dan contact op met ons. Wij kunnen WPML instaleren en onze licentie gebruiken voor websites die op onze hosting draaien.

Wanneer WPML is geïnstalleerd en de benodigde onderdelen goed zijn gezet kunnen we aan de slag gaan met het vertalen van de website! Er zijn verschillende manieren om pagina's te vertalen. Wij leggen één manier uit die bij alle websites werkt die wij hebben vertaald.

In dit voorbeeld gaan wij een Engelstalige pagina vertalen naar het Nederlands.

1
Log in bij WordPress (Artikel: inloggen in
2
Ga vervolgens naar de desbetreffende pagina die je wilt gaan vertalen

3

Eenmaal aangekomen bij de pagina zien we aan de rechterkant het WPML onderdeel.

4
Vink de laten aan die je graag wilt gaan toevoegen en klik vervolgens op " duplicate"
Let op! Er komt een potlood achter de laten de staan. Je wilt de pagina NIET op die manier vertalen.

5
Ga terug naar het pagina overzicht in de back-end van jouw website.

6
Klik vervolgens in het bovenste menu de desbetreffende taal aan voor de pagina die jij wilt gaan vertalen. In dit voorbeeld willen we een pagina naar het Nederlands vertalen.
Je krijgt nu een overzicht van de pagina's die zijn aangemaakt in het Nederlands.
Zoek in het overzicht van pagina's naar de pagina die je wilt gaan vertalen.

7
Krijg je deze melding klik dan op " Don;t show again" & " EDIT ANYWAY"
8
Als je de pagina voor de eerste keer gaat vertalen kan er aan de rechterkant een melding komen (zie onderstaande afbeelding". Klik hier op " TRANSLATE INDIPENDITLY".

9
Vervolgens kun je aan de slag gaan om de pagina, net als de hoofd taal pagina, te gaan vertalen. Je kunt een builder gebruiken zoals WP Backery builder, Elementor, Divi.

10
Succes!

Kijk altijd goed dat je niet per ongeluk toch de hoofdpagina aan het vertalen bent

Dit kun je ook zien in de rechter kolom in de achterkant van een pagina: