Email instellen | Thunderbird (Mac en Windows)

Thunderbird is een gratis emailprogramma en heeft ook een Nederlandstalige versie.

Stappen om je emailaccount in te stellen bij Chase Marketing:

1. Als je het nog niet gedaan hebt: Download Thunderbird en installeer het.
  2. Start Thunderbird en klik op  Nieuwe account aanmaken: E-mail

3. Er wordt nu gevraagd om een nieuw email adres aan te maken. SLA DIT OVER! Het is namelijk de wijze waarop Thunderbird zijn geld verdiend. Voor jouw instellingen niet nodig. Kik op de knop "Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken":
  4. Je kunt nu de basis gegevens configureren. Vul in:
    Uw naam:
    Uw e-mailadres:
    Uw wachtwoord:

Vink ook het vakje 'wachtwoord onthouden' aan.
  5. Klik op Doorgaan
  6. Het is belangrijk dat je nu eerst HANDMATIG de correcte verbindingsgegevens invult.

Klik "handmatig instellen" om ook de details in te vullen voor juiste configuratie.
  7. Volgende gegevens in:

Serverhostnaam inkomend: myfasthosting.email Type: IMAP
    Poort: 993
    SSL: SSL/TLS Authenticatie: Normaal wachtwoord Serverhostnaam Uitgaand (SMTP): myfasthosting.emailPoort: 465
    SSL: SSL/TLS Authenticate: Normaal wachtwoord
  8. Controleer of alles staat zoals onderstaand en klik op Opnieuw testen. Controleer eventueel je gebruikersnaam en wachtwoord op de webmail: https://webmailsecure.com/
  9. Als de test goed gaat, klik je op "Gereed"
  10. Je emailaccount is gereed en is nu zichtbaar in Thunderbird in de linkerkolom bij naam@domein.nl: