cPanel | email account aanmaken

Maak je eigen emailaccounts en beveiligde wachtwoorden aan. Gebruik de Email Account sectie om al je domein gerelateerde gebruiker emailaccounts aan te maken en te beheren.

Controle vooraf bij eerste emailaccount

• Is dit het eerste emailaccount voor dit domein?
    Ga in cPanel > E-mail > E-mail routering

Zet de aflevering op Local Mail Exchanger en klik op Wijzigen:

Aanmaken emailaccount

Volg de stappen hieronder om een emailaccount aan te maken.

1. Navigeer in je cPanel bovenin naar E-mailaccounts.

Of

Navigeer naar Home > Email (rubriek) > Email Accounts

De E-mail Accounts pagina wordt weergegeven met de lijst van mailadressen. Klik bovenin op de knop Maken:

2. Vul dan dit scherm in:

In de Email Account Toevoegen sectie voer je de volgende gegevens in.
    Veld Beschrijving Voorbeeld Waarde
    Email Refereert aan het emailadres dat je wil aanmaken. Als je meer dan een domein beheert moet je erop letten dat je het juiste domein uit het menu selecteert. roger
    Wachtwoord Refereert aan het juiste wachtwoord om in te loggen op het emailaccount.Let op:Wachtwoorden moeten uit minimaal 5 tekens bestaan. Ook moeten ze niet te gemakkelijk zijn, de sterkte moet hoger komen dan 50 op een schaal van 100. ************
    Wachtwoord(Opnieuw) Refereert aan het wachtwoord dat ter bevestiging opnieuw ingevoerd moet worden. ************
    Sterkte Dit systeem waardeert het wachtwoord dat je invoert op een schaal van 100 punten. 0 geeft aan dat je wachtwoord zwak is, terwijl 100 aangeeft dat het wachtwoord erg veilig is. Een groene wachtwoord sterkte indicator geeft aan dat het wachtwoord minimaal gelijk is aan de vereiste wachtwoord sterkte.Je moet een sterk wachtwoord gebruiken om de veiligheid te handhaven. Gebruik de ingebouwde wachtwoordgenerator om je wachtwoord aan te maken en het zal erg moeilijk te kraken zijn. Sterk (62/100)
    Mailbox Quota Refereert aan de maximale hard drive ruimte dat het account kan gebruiken om email op te slaan. We adviseren dat op Onbeperkt te zetten, dan zal er nooit email teruggestuurd worden met de melding mailbox vol. Onbeperkt
  3. Gebruik de wachtwoord generator om een complex en veilig wachtwoord te genereren: Klik op Genereren. De generator plakt dan een wachtwoord in het wachtwoord veld. Klik op Genereren zo vaak je wilt, tot je tevreden bent over het wachtwoord. Je kunt er ook nog tekens in aanpassen. Het is handiger geen tekens te gebruiken die erg op elkaar lijken:  l, 1, L, o, 0 en O. Kopieer het naar een veilige plaats en ook in het veld Wachtwoord (nogmaals).
  4. Zet het Postvakquotum op Onbeperkt. Je voorkomt daarmee dat bij een volle mailbox mail retour afzender gaat met de melding Postbus vol.
  5. Een mail met de instellingen is niet nodig. Kijk op de support pagina: Alles over email instellen
  6. Als je tevreden bent met je email id en wachtwoord, klik op Account Aanmaken.

Het nieuwe account wordt aangemaakt en weergegeven in de lijst: