Builders | Elementor | Kopiëren, plakken en dupliceren.

Elementor is een pagebuilder waar Chase Marketing veel gebruik van maakt. Niet alleen vinden we deze builder zelf erg fijn werken en biedt hij eindeloos mogelijkheden, ook is de builder voor minder ervaren website eigenaren er gebruiksvriendelijk. Om nog een klein steuntje in de rug te geven leggen we in dit artikel uit hoe je makkelijk content kunt dupliceren in elementor.

1. Structuur

Om goed overweg te kunnen gaan is het belangrijk om de structuur van een Elementor web-pagina te begrijpen.

De verticale structuur bestaat uit secties. Secties kunnen enkel onder/boven elkaar worden geplaatst (met uitzondering van een "inner-sectie", deze plaats je in een sectie). 

Een sectie is op haar beurt onderverdeelt in kolommen. In de foto hieronder zie je dat de sectie de we aan het bewerken zijn blauw omlijnd is. Binnen deze sectie bevinden zich 3 kolommen.

2. Dupliceren

Nu we het verschil weten tussen secties en kolommen kunnen we aan de slag gaan met het kopiëren, plakken en dupliceren.

Secties

Zoals je weet worden secties onder/boven elkaar gestapeld. Om een sectie te dupliceren klik je met de rechter muisknop op de 6 puntjes boven in de blauwe omlijning. Vervolgens kies je uit het menu voor dupliceren of kopiëren.

Bij 'dupliceren' wordt de sectie direct onder de bestaande sectie geplaatst. Bij 'kopiëren' dien je zelf de sectie nog te plakken op een bestemming naar keuze.

Onderstaande foto geeft een gedupliceerde sectie weer.

Kolommen

Ook is het mogelijk om binnen een sectie een kolom te dupliceren of kopiëren. Om dit te bewerkstelligen klik je met de rechter muisknop links boven in de hoek van de kolom die je wil kopiëren of dupliceren. 

Vervolgens klik je weer op de actie naar keuze. Onderstaand een gedupliceerde kolom binnen de sectie. Eerst waren er 3 gelijke kolommen. Na het dupliceren van 1 kolom zijn er 4 gelijke kolommen.

Nog hulp nodig? Neem contact op Neem contact op