Groene hosting, duurzaam ondernemen

Binnen de ICT branche wordt er 24/7 veel energie opgemaakt aan het draaien van hardware, aangezien websites permanent online moeten zijn. Denk aan servers, routers, netwerksystemen, koeling van datacenters, koeling van grafische kaarten en processoren. Dat is in essentie niet groen, echter zijn er bijzonder veel zaken in onze branche die middels besparing en compensatie toch energie-neutrale groene hosting kunnen realiseren.

Buiten het feit dat we gebruik maken van groene stroom, zijn onze servers lucht en water en gekoeld (t.o.v. elektrisch) en daarnaast zijn de datacenters waarin we draaien het meest energie efficiënt in de branche, aangezien onze voorkeur altijd uitgaat naar milieuvriendelijk. Bovendien is er in de datacenters ook geen airconditioning aanwezig door de slimme en groene airflow opzet. Hierdoor is minder dan de helft van de energie nodig in vergelijking met een traditioneel datacenter.
Verder wellicht goed om te weten:
  • De PUE index voor onze datacenters ligt tussen de 1 en 1,2
  • We maken gebruik van energiezuinige SSD disks
  • Er wordt in de datacenters geen gebruik gemaakt van airconditioning

Groen en duurzaam ondernemen

Naast de techniek zijn we ook binnen het team bewust aan het ondernemen. We bieden medewerkers de mogelijkheid om thuis te werken en/of vanuit een locatie dicht bij huis. Hierdoor kan iedereen op de fiets naar kantoor, wat ook weer beter is voor het milieu. Op momenten dat iedereen op kantoor is, compenseren we gebruik van OV en geven we de voorkeur aan carpoolen over individueel reizen. Verder doen we in onze operatie nog veel meer om groen bezig te zijn:
  • Het gebruik van gerecyclede materialen waar mogelijk
  • Minimaliseren van het gebruik van papier
  • We hebben maar één printer op kantoor, enkel gebruikt voor noodzakelijke prints
  • Als er een auto nodig is, wordt deze bij voorkeur gehuurd of geleend
  • Minder afval, we gebruiken bijvoorbeeld geen plastic of papieren bekertjes voor koffie/thee
  • We werken zoveel mogelijk met energiezuinige systemen
Lang verhaal kort, wij zijn voorstanders van verantwoord ondernemen, en we doen er alles aan om juiste keuzes te maken als het gaat om duurzaamheid. Er is in de IT branche nog veel te behalen, en daar helpen wij graag aan mee. Mocht je suggesties hebben over hoe wij als business duurzamer of groener kunnen ondernemen, laat het gerust weten.

Nog hulp nodig? Neem contact op Neem contact op