WooCommerce | Omgaan met facturen

Voor het versturen van facturen in WooCommerce dien je de plugin "WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips" te downloaden en installeren. Deze Plugin zorgt ervoor dat je vanuit WooCommerce automatisch gepersonaliseerde facturen in PDF naar je klanten stuurt.

Zodra je de Plugin geinstalleerd vind je deze in het tabje WooCommerce

Je kunt de facturen op verschillende manieren instellen: General, Documents: Invoice (factuur) en Documents: Packing Slip (pakbon)

General

Bij General dien je de volgende onderwerpen in te stellen:

• Openen van de PDF: Downloaden of in een nieuw tabblad.
  • Template
  • Papier grootte (standaard A4)
  • Logo
  • Shopnaam
  • Shop Address
  • Footer: terms & conditions, policies, etc.
  • Eventuele extra toevoegingen

Klik onderaan de pagina op opslaan.

Documents: Invoice (facturen)

Je hebt bij general de opmaak en andere algemene onderwerpen ingesteld. Bij Documents: Invoice gaan we de inhoud instellen. Je kunt de opties per onderwerp aanpassen. In het onderstaande voorbeeld gebruiken we een algemene indeling van hoe een factuur eruit ziet.

Klik onderaan de pagina op opslaan.

Documents: Packing Slip (pakbon)

Naast de factuur kun je ook een pakbon instellen. Dit doe je door op Packing Slip te klikken. Onderstaand hebben we de standaard instellingen in een voorbeeld gezet.

Klik onderaan de pagina op opslaan.