Learndash | Cartflow | Product en Checkout koppelen | Optie A

Learndash en Cartflow samen is een erg sterke combinatie. Je kunt of specifieke landingspagina's maken voor mensen die de cursus nog niet hebben gekocht of een professionele checkout flow bouwen.

Vooraf moeten wij al deze tools goed hebben ingesteld. Vervolgens kun jij ze met onderstaande stappen makkelijk zelf beheren!

1) De cursus bouwen

1) Bouw de cursus zoals je gewend bent en loop nog niet alle instelleningen na. Hier komen we later op terug.

2) Het invoeren van het product

A) Ga in de back-end naar -> Producten -> Nieuwe toevoegen

B) Vul de titel in en de prijs

C) Koppel de cursus die je zojuist hebt aangemaakt bij onderstaand onderdeel:

3) Het product aan de cursus koppelen

A) Ga naar het producten overzicht (Producten -> Alle producten)in de back-end en ga met je muis (zonder te klikken) op het zojuist aangemaakte product staan. Het ID komt tevoorschijn. Dit ID heb je nodig.

B) Ga terug naar de cursus die je hebt aangemaakt (Learndash LMS -> Cursussen)

C) Bij de instellingen, kies onder toegangsmode voor Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)

D) Kies de prijs

E) Vul de URL knop in volgens onderstaand;

[https://]      [domeinnaam.nl]        [checkout url]       [?add-to-cart=]     [product ID] -> zoals bovenstaand gevonden bij stap 3 A

Voorbeeld: https://chasemarketingl.nl/stap/checkout/?add-to-cart=26748