Google Tag Manager | Code aan website toevoegen

Voor het instellen van Google Tag Manager (GTM) code op je website heb je allereerst een GTM account nodig. Hier kun je een account aanmaken: https://tagmanager.google.com/. Vul je naam en het adres van je website in en kies de container internet. Daarna krijg je het script wat je op je website moet plaatsen.

Het Google Tag Manager-containerfragment is een klein stukje JavaScript- en niet-JavaScript-code dat je in uw pagina's plakt. Het stelt Tag Manager in staat om tags te activeren door gtm.js in de pagina in te voegen (of door het gebruik van een iframe als JavaScript niet beschikbaar is).

De volgende stap is om de GTM-code op je website te plaatsen. De code kun je vinden onder “beheer” => “container” => “Google Tag Manager installeren”.

Vervolgens krijg je het onderstaande scherm te zien.

Het eerste stukje plaats je zo hoog mogelijk in de <head> van de pagina, het 2e stuk komt onmiddellijk na de openingstag <body>.

GTM code toevoegen aan WordPress

Allereerst log je in je WordPress account. Vervolgens installeer je de plugin https://wordpress.org/plugins/insert-headers-and-footers/ . Na activatie ga je naar instellingen -> Insert Headers and Footers.

Insert Headers and Footers WordPress Plugjn Settings

Vul in het Scripts in Header gedeelte de GTM <head> code in. In Scripts in Footer vul je de GTM <body> in. Sla je gegevens op en je hebt de GTM code in je website geïmplementeerd.

GTM Code WordPress Astra.

Wanneer je het Astra thema voor WordPress gebruikt voeg je de GTM-code op een andere plek toe. Navigeer naar ‘Weergave’ => ‘Dynamische content’.

Houd er rekening mee dat je voor zowel Header als Footer een aparte dynamische content moet aanmaken.

Eerst stellen we de <head> in

Klik op nieuwe toevoegen. Vervolgens klik je op ‘<> Code editor inschakelen’. Geef je code een naam, bijvoorbeeld GTM head.

Kopieer de <head> code uit GTM en plak deze in de code sectie.

Vervolgens scroll je naar onder naar de sectie aangepaste layout instellingen.

Stel de instellingen als volgt in:

Klik op updaten en je hebt de head code ingesteld

Nu stellen we de <body> in

Klik op nieuwe toevoegen. Vervolgens klik je op ‘<> Code editor inschakelen’. Geef je code een naam, bijvoorbeeld GTM body.

Kopieer de <body> code uit GTM en plak deze in de code sectie.

Vervolgens scroll je naar onder naar de sectie aangepaste layout instellingen.

Stel de instellingen als volgt in:

Klik op updaten en je hebt de body code ingesteld.