Office 365 gedeelde mailbox gebruiken

Als je gebruik maakt van een of meer gedeelde mailboxen in Office 365 dan worden die in je desktop Outlook automatisch toegevoegd, je ziet deze dan bij de mailaccounts.

Afzender

Standaard wordt je eigen afzenderadres gebruikt. Wil je als de gedeelde mailbox afzender mail verzenden, selecteer dan de gedeelde mailbox in de Van (From) rij.

Verzonden mail opslaan in gedeelde mailbox

Standaard worden al jouw verstuurde e-mails opgeslagen in je eigen Verzonden items map, dus ook die je als gedeelde mailbox verzendt. Wil je dat ze opgeslagen worden in de verzonden items map van de gedeelde mailbox, stuur dan een e-mail aan support@chasemarketing.nl en vermeld even voor welke gedeelde mailbox je dit wenst.

Gebruik gedeelde mailbox op je smartphone of tablet
Om een gedeelde te gebruiken op je smartphone of tablet volg je deze stappen:

1. Open de Outlook app voor iOS of Android en log in op je account
  2. Klik Add Account/ Account toevoegen in het linker gedeelte, vervolgens > Add a Shared Mailbox / Gedeelde mailbox toevoegen. Als je meerdere outlook accounts hebt, kies dan degene die toegang heeft tot de gedeelde mailbox.
  3. Type het e-mail adres. Als het gereed is, zie je de gedeelde mailbox onder je accounts in de Outlook app.

Gebruik gedeelde mailbox in Outlook web editie
De eerste keer volg je deze stappen om het te activeren:

1. Meld je aan bij jouw account in Outlook Web App
  2. Met de rechtermuisknop klik je op je primaire postvak in het linker navigatiedeelvenster en kies vervolgens Gedeelde map toevoegen. (Je naam staat op jouw primaire postvak.)
  3. In het dialoogvenster Gedeelde map toevoegen, typ de naam of het e-mailadres van een persoon, die met je een postvak heeft gedeeld en selecteer vervolgens Toevoegen.

Het gedeelde postvak wordt nu weergegeven in de Mappenlijst in Outlook Web App. Als je het wilt verwijderen, klik je met de rechtermuisknop op het gedeelde postvak en vervolgens op Verwijderen.

Als je het gedeelde postvak wilt openen in een apart browservenster volg je deze stappen

1. Meld je aan bij jouw account in Outlook Web App
  2. Klik in de Outlook op de web navigatiebalk op jouw naam. Er verschijnt een lijst.
  3. Klik op Ander postvak openen.
  4. Typ het e-mailadres van het andere postvak dat je wilt openen en klik op openen. Er wordt nog een sessie van Outlook op het web geopend in een afzonderlijk venster, waarin je toegang hebt tot het andere postvak.

Als je een e-mail wilt versturen vanuit de gedeelde mailbox:

1. Kies nieuwe e-mail boven de mappenlijst. In het leesvenster wordt een nieuw bericht geopend.
  2. Kies boven aan het bericht de drie puntjes en klik op 'Van' weergeven.

3. De eerste keer dat u het gedeelde Postvak gebruikt, moet je het adres toevoegen aan de beschikbare opties in de vervolgkeuzelijst van .
    1. Klik met de rechtermuisknop op het van -adres en kies verwijderen.

2. Typ het gedeelde adres. De volgende keer dat je een antwoord stuurt vanuit het gedeelde Postvak, wordt het adres weergegeven als optie in de vervolgkeuzelijst Van .
  4. Als je geadresseerden wilt toevoegen, typt je de naam in van een persoon in jouw map met contactpersonen of in de adreslijst van de organisatie of typ je het e-mailadres in het vak Aan of CC. Maak het mailtje af met de berichttekst en het onderwerp en verstuur dan de e-mail.

Bovenstaande is ook te gebruiken als je wilt reageren op een e-mail aan de gedeelde mailbox.