Facebook | Pagina's samenvoegen / migreren

De voorbereiding

Om 2 Facebook pagina’s samen te voegen, zal je aan een paar voorwaarden moeten voldoen.

1. Ten eerste zal je ‘beheerder‘ van beide pagina’s moeten zijn. Als je deze rechten niet hebt, kan je de actie niet doen. Wanneer je het ‘mergen’ voor iemand moet doen, vraag dan of diegene jou de rol van ‘beheerder’ wil toekennen.

2. Een andere voorwaarde die Facebook stelt, is dat de pagina’s een soortgelijke naam hebben en ook hetzelfde onderwerp vertegenwoordigen.

• Als je probeert pagina’s samen te voegen die niet op elkaar lijken, kunnen de pagina’s permanent worden verwijderd!

3. De Facebook pagina’s moeten hetzelfde adres hebben. Het helpt ook als de contactgegevens, telefoonnummers en e-mailadressen gelijk zijn. Dan heb je kans dat Facebook eerder toestaat om de 2 pagina’s samen te voegen.

4. Om de gegevens van een pagina niet kwijt te raken, kan je als volgt te werk gaan.
Als je een beheerder bent, kun je een kopie van je pagina downloaden. Het bestand bevat:

• Berichten, foto’s en video’s die zijn gedeeld op de pagina door mensen die op de pagina werken.
  • Een lijst met personen met rollen op de pagina
  • Een beschrijving van de huidige instellingen van de pagina
  • Pagina-informatie uit het gedeelte Info
Je kunt als volgt een kopie van je pagina downloaden:
  1. Klik op Instellingen boven aan je pagina
  2. Klik in Algemeen op Pagina downloaden
  3. Klik op Pagina downloaden
  4. Klik op Aan de slag en vervolgens op Download starten
Wanneer het bestand klaar is, ontvang je een e-mail of een melding, afhankelijk van je privacyinstellingen. Klik in de e-mail of de melding op  Pagina downloaden en voer je wachtwoord in om door te gaan. De link naar je bestand verloopt na vier dagen.

Hoe voeg je de pagina’s samen

Je kan op 2 manieren bij de aanvraag om te ‘mergen’ komen.

1) via https://www.facebook.com/pages/merge
2) via Instellingen kan je ‘Pagina’s samenvoegen’ kiezen:

Instellingen - Pagina's samenvoegen

Kies ‘Dubbele pagina’s samenvoegen’. Vervolgens moet je als bevestiging het wachtwoord van je privé Facebook-account bevestigen. En het volgende scherm verschijnt.

Verzoek om 2 pagina's samen te voegen

Selecteer bij het pijltje eerst de pagina, die je wilt behouden en bij de tweede, de dubbele pagina die je wilt samenvoegen. Als je de pagina’s niet kunt samenvoegen, komen je pagina’s niet in aanmerking voor samenvoeging. Als de optie voor het indienen van een verzoek voor het samenvoegen van je pagina’s wordt weergegeven, zal Facebook je verzoek beoordelen. Je krijgt de melding ‘Samenvoeging voltooid’.

Samenwerking voltooid

Let hier wel goed op!

Als je pagina’s kunnen worden samengevoegd, worden al je vind-ik-leuks en check-ins gecombineerd, maar berichten, foto’s, recensies, beoordelingen en de gebruikersnaam worden verwijderd van de pagina die je samenvoegt.

Vandaar de eerdere opmerking om van tevoren je pagina te downloaden, want dan ben je niet al je afbeeldingen en teksten kwijt. Vraag aan degenen, die je pagina al eerder hadden beoordeeld om dit nog een keer te doen. De tekst heb je dan nog en dat scheelt tijd en moeite voor je klant. De pagina die je wilt behouden, blijft ongewijzigd, op de toevoeging van pagina-vind-ik-leuks en check-ins van de andere pagina na.

De pagina die je niet wilt behouden, wordt verwijderd van Facebook. Je kunt het samenvoegen van deze pagina’s niet meer ongedaan maken!! Als je pagina’s in Bedrijfsmanager staan, kun je direct naar business.facebook.com/pages/merge gaan om ze samen te voegen. Uit de praktijk blijkt dat je soms meerdere keren een aanvraag moet indienen om het voor elkaar te krijgen. Als je met goede argumenten aankomt, is de kans groot dat je verzoek alsnog wordt toegekend.