Gsuite | App wachtwoord genereren

In het kader van veiligheid maakt G Suite het voor externe applicaties verplicht om in te loggen met een app-specifiek wachtwoord. Daarmee log je veilig in en maak je geen gebruik van het hoofdwachtwoord van je account. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer:

• Je een externe applicatie wilt laten inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord
  • Je een mailbox wilt kunnen migreren
  • Je mail op wilt laten halen vanuit een andere omgeving

Aanmaken G Suite app-wachtwoord

Gebruik de volgende stappen om tweeledige verificatie in te schakelen en een app-wachtwoord te genereren.

1. Ga in de browser naar Gmail. Selecteer vervolgens in de rechterbovenhoek van het scherm het pictogram Google-apps.

2. Selecteer Mijn Account. Selecteer onder Aanmelden en beveiliging de optie Inloggen bij Google.

3. Als onder Wachtwoord en inlog methode Tweeledige verificatie (authenticatie in twee stappen) is uitgeschakeld, moet dat nog ingeschakeld worden. Staat het al aan ga dan verder met stap 4.

Staat het nog uit, klik dan op > naast UIT.
    1. Klik in het eerste scherm op DOORGAAN.
    2. Als hierom wordt gevraagd, voer je jouw Gmail-wachtwoord in en klikt op Ga aan de slag/Volgende.
    3. Voer jouw telefoonnummer in en geef aan of je jouw verificatiecodes via een sms-bericht of de telefoon wilt ontvangen. Klik op VOLGENDE.
    4. Voer de code in die je hebt ontvangen en klik op VOLGENDE.
    5. Klik op INSCHAKELEN om het instellen van tweeledige verificatie te voltooien.
    6. Ga terug naar het vorige scherm door te klikken op de pijl-links boven aan het scherm naast Tweeledige verificatie.
  4. Selecteer onder Wachtwoord en inlogmethode de optie App-wachtwoorden.

5. Voer jouw Google-wachtwoord in en klik vervolgens Aanmelden. Klik onder in het volgende scherm bijvoorbeeld voor 'anders/aangepaste naam' en bij op mijn kies je overige en klik vervolgens op Genereren.
  6. Er wordt een app-wachtwoord van 16 karakters weergegeven. De tussenruimte/spaties zijn puur voor het gemak van overnemen. Het daadwerkelijke wachtwoord bevat geen spaties.