FTP login en FTP accounts aanmaken

Ieder cPanel account krijgt automatisch een (s)FTP login, wanneer een account wordt aangemaakt. De gebruikersnaam en het wachtwoord zijn standaard ook de gegevens om via (s)FTP in te loggen:

Hostnaam: jouwserveripadres of ftp.klanturlhier.nl

Gebruikersnaam: de gegenereerde cPanel gebruikersnaam

Wachtwoord: het gekozen cPanel wachtwoord

De bestanden voor jouw website staan standaard voor iedere account in de map public_html.

Extra of tijdelijk FTP account aanmaken

Via het cPanel account kun je nog extra FTP accounts aanmaken (geen sFTP toegang). Dit is met name handig als je een developer tijdelijk toegang wilt geven tot de website. Zorg ervoor dat je bij het aanmaken de juiste map definieert (aanbevolen map is public_html). Als dit niet wordt gedefinieerd, krijgt de nieuwe FTP account geen toegang tot de bestaande mappen in de account. Let er op dat je het account weer verwijderd of het wachtwoord aanpast als de developer gereed is.