Google Analytics 4 | Gebruiker toevoegen

Wanneer je wilt gaan samenwerken met partners is het erg handig om Google Analytics toegang te verlenen.

Google Analytics koppelen bestaat uit uit een paar korte stappen:
Stap 1: Log in bij Google Analytics
Stap 2: Navigeer naar Beheerder > Beheer van accounttoegang
Stap 3: Gebruikersbeheerder toevoegen
Stap 4: Kies de gebruikersrechten

Onderstaand dieper ingaande uitleg en afbeeldingen over hoe je Google Analytics kan koppelen en uitleg van de gebruikersbeheer rechten.

1

Inloggen bij Google Analytics

Surf naar de website van Google Analytics
( https://analytics.google.com)

Log hier in met je Google account:

2

Navigeer naar beheerders instellingen

Wanneer je bent ingelogd verschijnt er aan de linkerkant van het scherm een menu. Onderin dit menu staat “beheerder”:

Bij het beheerder onderdeel kan je de instellingen van Google Analytics beheren waaronder gebruikers toegang geven tot Google Analytics.

Klik op “beheerder”.

3

Gebruikersbeheerder toevoegen

Gebruikersbeheerder toevoegen

Navigeer in de linker kolom en klik onder “account” op gebruikersbeheer:

Er verschijnt vervolgens een scherm. Hier worden de personen weergeven die al toegang hebben tot het account.

Klik op de blauwe plus (rechtsboven) en klik op “nieuwe gebruikers toevoegen.

4

Kies de gebruikersrechten

Bij het toegang geven tot een Google Analytics account is het mogelijk om tot verschillende gebruikersrollen toe te kennen.

Wanneer je gaat samenwerken met een online marketing bureau is het handig om toegang te geven tot het gehele account. Zo kan de partner alle data analyseren.

Er zijn vijf verschillende rollen beschikbaar die afzonderlijk zijn toe te passen.

Wanneer wij gaan samenwerken is het handig om ons de administrator role te geven. Zo kunnen wij aanpassingen maken tijdens het nalopen/instellen van Google Analytics.