Hoe maak ik een staging omgeving aan

Een staging omgeving kan handig zijn wanneer je aanpassingen aan je website wil doen of iets wilt uittesten op je website zonder dat je bezoekers dit al te zien krijgen.

Het aanmaken van een staging-omgeving doe je in het Cpanel. Log in met jullie hosting account.

Het eerste wat we moeten doen is het aanmaken van een subdomein waar onze staging website op kan staan. Zodra je bent ingelogd met je hosting account ga je naar Domains (deze is te vinden onder home > in het overzicht onder Domains).

Klik vervolgens op de blauwe knop 'Create A New Domain'.

Typ vervolgens het subdomein staging.jouwdomein.nl en klik op 'Submit'.

Nu is het subdomein aangemaakt. Tijd om de huidige website te dupliceren naar het subdomein!

Ga naar 'My Applications', vervolgens kom je op een overzicht van alle ingestelde websites.

Om het subdomein te dupliceren naar het staging-omgeving moet je op het dupliceer icoontje klikken van de desbetreffende website. vervolgens kies je het staging domein (zonder www) en klik je op 'clone' (scroll naar beneden voor deze knop).

Log tenslotte in bij de staging website om de staging website op noindex te zetten zodat de staging website niet wordt opgepikt door Google. Dit doe je onder 'instellingen' > 'lezen' > vind vervolgens de checkbox 'Zoekmachines ontmoedigen om deze site te indexeren' aan.

Nu ben je ready to go om met je staging website aan de slag te gaan!