WordPress | Rank Math | Een meta omschrijving schrijven

Het begint allemaal bij de Meta omschrijving.

Mensen zoeken op bepaalde zoekwoorden in Google en ze krijgen resultaten te zien, de meta omschrijving van je pagina. Jij moet er dus voor zorgen dat je een knallende meta omschrijving hebt geschreven zodat je opvalt en dat mensen doorklikken naar je website.

Wat is een meta omschrijving?

De meta omschrijving is het uithangbord van je pagina.

Dit is de tekst die wordt vertoond in zoekmachines zoals Google of Bing wanneer mensen zoeken naar een website. Zoals in onderstaand voorbeeld was het zoekwoord waarop wij zochten in Google “Chase Marketing”. Wat erg opvalt is dat het exacte zoekwoord wat in de tekst staat dikgedrukt is.

Wanneer je dus het focus zoekwoord goed hebt opgenomen in je beschrijvende tekst zat dit de CTR verhogen  omdat je meta description meer opvalt en exact overeenkomt met de zoekopdracht van de persoon.

(CTR = Click trough rate = het percentage dat mensen doorklikken na het zien van jouw pagina in Google)

De meta omschrijving schrijven

In dit voorbeeld gebruiken wij de Rank Math plugin

*Onderstaand het voorbeeld bij de Yoast SEO plugin

1
Ga in de back-end van de website naar de desbetreffende pagina waarvoor je de meta omschrijving wilt schrijven. Klik rechts bovenin het scherm op het rank math logo:
2
In de rechterbalk komt nu de Rank Math informatie te staan. Vul hier bij "Focus keyword" het focus zoekwoord in voor deze pagina/blog.
*Je wilt in de meeste gevallen op 1 focus zoekwoord targeten per pagina/blog
3
Klik vervolgens op "edit snippet". Er komt een pop-up met een voorbeeld van hoe deze pagina naar voren zou komen in Google.
Titel: Schrijf hier de titel binnen het maximum aantal karakters. In dit geval 60 karakters. Plaats het focus zoekwoord vooraan de titel.
Permalink: In 99% van de gevallen wil je geen permalink aanpassen. Je hebt waarde opgebouwd met deze URL. Pas dit dus niet aan. Pas dit veld alleen aan als je hier ervaring mee hebt.
Beschrijving: Schrijf hier een meer uitgebreide tekst. In de meeste gevallen is het handig om de introductie teksten van de pagina/blog hierin te verwerken (en het focus zoekwoord)

4
Je kan de poup-up sluiten en de pagina opslaan. Nu is d meta omschrijving aangepast
5
De aanpassing zal worden opgepakt door Google wanneer ze de website komen indexeren (uitlezen). Wil je dat de verandering zo snel mogelijk wordt doorgevoerd kan je nog de pagina aangeven bij Google om te laten indexeren. Dit kan via Google Webmasters.

Meer lezen over een knallende meta omschrijving schrijven?

Lees op onze blogs uitgebreid over tips

Link naar de blog