WordPress | Afmetingen van afbeeldingen

Het begint allemaal bij de juiste afmeting uploaden op je website. Voor elk onderdeel waar je een afbeelding wilt gaan plaatsen op je website heb je een andere afmeting nodig.

Een voorbeeld

Bij een Apple Macbook Pro 15 inch is de ondersteunde geschaalde resolutie 1920 x 1200. Dit houdt dus in dat het scherm 1920 pixels breed is. Om ook voor grotere schermen een mooie resolutie van je foto te hebben uploaden wij volle breedte foto’s dan ook 1920 pixels breed.

Tools om bij te snijden

Het beste is om via Photoshop (betaald) je afbeeldingen foto’s te optimaliseren en ze vervolgens op te slaan voor web of als jpg. Zo krijg je kleine bestanden. Daarnaast is de Fotor.com editor (gratis) een makkelijke tool om afbeeldingen online bij te snijden.

Bekijk goed hoe groot het aantal pixels is van het onderdeel waar je een afbeelding wilt gaan uploaden. Je wilt namelijk niet bij een thumbnail van een product 1920 pixels uploaden. Dit gaan namelijk weer ten kosten van de laadtijd en is onnodig.

Afmetingen van afbeeldingen op websites

Onderstaande afbeelding geeft een idee van de afmetingen van afbeeldingen.

Afbeeldingen Comprimeren

Wanneer je afbeelding het juiste formaat heeft kun je nog de laatste boost geven aan je afbeelding door hem te comprimeren voordat je hem gaat uploaden. Op deze manier kun je de grootte van de afbeelding optimaliseren.

Via de Compressor.io tool is het makkelijk om online je afbeelding te comprimeren. Ook geeft deze tool het percentage aan hoeveel kleiner het bestand is geworden.

Afbeeldingen SEO technisch optimaliseren?

Lees hier onze blog over " Strategisch afbeeldingen optimaliseren voor websites"

De laatste stap!

Wij hebben een tool voor de laatste stap. Wij gebruiken een slimme compressietechnieken om de bestandsgrootte van je PNG en JPEG files te verkleinen. Vraag dit aan via het contactformulier.