Feedback geven in Figma

Wanneer wij een ontwerp klaar hebben liggen voor jouw bedrijf sturen wij een linkje van Figma (design programma waarin wij werken). Hiermee kun je op desktop zien hoe de website eruit komt te zien. Let op! Ondanks dat het al lijkt op een werkende website is dit het niet, het is slechts een ontwerp wat de vormgeving van de website laat zien. Echter werkt hierin nog niks, zoals linkjes, hovers of animaties.

Op een ontwerp ontvangen we natuurlijk graag feedback van jou om zo die 10 te halen waarmee jullie en jullie klanten blij mee zijn. Het geven van feedback kan gemakkelijk via de link waarmee jij het ontwerp bekijkt. In dit artikel leg ik je uit hoe je via deze link heel gericht feedback kunt geven.

Zodra je de link opent en het ontwerp in jouw browser ziet staan kun je op het spraakicoontje klikken rechts boven in beeld. Zie je dit icoontje niet staan omdat er geen toolbalk in beeld komt dan moet je even met je muis bovenin het scherm bewegen, hierdoor komt de toolbalk in zicht.

Zodra je op dit spraak icoontje klikt, wordt er gevraag om in te loggen. Maak hier een account aan of log in met je Google account. Dit is nodig om feedback te kunnen geven en reactie te kunnen ontvangen op je feedback.

Open de link opnieuw zodra je bent ingelogd. Nu je bent ingelogd krijg je geen venster meer om een account aan te maken zodra je op het spraak icoontje klikt. Wanneer het spraak icoontje actief is, wordt hij blauw en kun je ergens in het ontwerp waar jij feedback over wilt geven klikken.

Zodra je op enter klikt, wordt de comment opgeslagen en zien wij hem terugkomen in het ontwerp en kunnen we ermee aan de slag.

Hou ons even op de hoogte als je jouw feedback hebt gegeven, wij krijgen hier namelijk geen melding van.