Google Search Console | Gebruiker toevoegen

Iemand Google Search Console toegang verlenen bestaat uit 5 korte stappen:

Stap 1: Inloggen bij Google Search Console
Stap 2: Navigeer naar instellingen
Stap 3: Klik op gebruikers en rechten
Stap 4: Gebruiker toevoegen
Stap 5: Rechten verlenen

Onderstaand dieper ingaande uitleg en afbeeldingen over hoe je Google Analytics kan koppelen en uitleg van de gebruikersbeheer rechten.

1

Inloggen bij Google Search Console

Surf naar de website van Google Search Console
(https://search.google.com)

Log hier in met je Google account:

2

Navigeer naar instellingen

Wanneer je bent ingelogd in de nieuwe Google Search Console omgeving staat er links in je scherm een navigatiemenu. Onderaan dit menu staat “instellingen”.

3

Klik op gebruikers en rechten

Wanneer je op de instellingen pagina bent beland komen er 2 onderdelen te staan.  De eigendomsverificatie en gebruikers en rechten. Klik hier op gebruikers en rechten.

4

Gebruiker toevoegen

Navigeer vervolgens links bovenin naar “gebruiker toevoegen”.

5

Rechten verlenen

Daarna komt er een pop-up waar je een email adres kan invoeren en de rechten kan toeschrijven.