WordPress | Nieuwe gebruiker of auteur aanmaken

Een website beheren hoef je niet helemaal alleen te doen. Sterker nog, zolang je niet met meer dan 1 gebruiker in dezelfde pagina werkt kun je zelfs met meerderen tegelijk aan een website werken. Maar hoe maak je een nieuwe gebruiker aan?

1
Zorg dat je bent ingelogd op WordPress.
2
Ga in het menu (linker zijbalk) naar Gebruikers >> Nieuwe toevoegen

3
Vervolgens vul je alle gegevens in.
WordPress genereert automatisch een wachtwoord. Als je deze wil inzien kun je klikken op wachtwoord tonen. Ook kun je dan eventueel een eigen verzonnen wachtwoord invoeren.
Bij het kopje Rol kies je de rechten van de nieuwe gebruiker. Gaat deze gebruiker enkel blogs schrijven? Kies dan voor schrijver of auteur.
Gaat de gebruiker ook blogs beheren? Kies dan voor Redacteur.
Gaat de gebruiker de volledige website beheren? (Developpers/eigeneraren) Kies dan voor Beheerder

4
Klik vervolgens op de blauwe knop Nieuwe Gebruiker en hij is aangemaakt!
Vink eventueel Gebruikersmelding versturen  aan om inloggegevens automatisch naar het ingevulde e-mailadres te versturen.