Webmail | afwezigheidsmelding instellen (Out-of-office)

Ga je lekker genieten van en wel verdiende vakantie? Of een dagje druk? Misschien even geen zin in de mail?

Natuurlijk is dit netjes om even te laten weten aan de mensen die je mailen. Volg deze makkelijke stappen om een Afwezigheidsmelding instellen (Out-of-office)

1
Via onze website kun je altijd de link vinden naar de webmail. Er staat een link op de pagina:

https://chasemarketing.nl/support/ (zie "webmail")

2
Eenmaal ingelogd klik je op "Webmail Home".
3
Onderstaand scherm zal openen. Je ziet hier links onderin staan "Autoresponders".
4
Vervolgens beland je op de onderstaande pagina. Je ziet hier een overzicht van de automatische antwoorden. Wanneer je een nieuwe gaat aanmaken mag je hier op de blauwe knop klikken..
5
Dan krijg je de mogelijkheid een aantal velden in te vullen
5.1 Tekenset
Laat die staan op UTF-8 (dan komen de speciale tekens boven de letters als het trema goed mee)
5.2 Interval
Vul hier in om de hoeveel dagen een afzender opnieuw de afwezigheidsmelding moet ontvangen: bijvoorbeeld 168 uur (7 dagen), 72 uur (3 dagen), 48 uur (2 dagen), 24 uur (1 dag), of 1 uur.
5.3 Van:
Hier zet je jouw volledige naam, desgewenst gevolgd door het bedrijf/de instelling
5.4 Onderwerp:
Om hetzelfde onderwerp in jouw automatische antwoord naar voren te laten komen vul hier in:
Re: %Subject

Onderdeel 2:

5.5 Dit bericht bevat HTML
Aanvinken indien je HTML wilt gebruiken in de tekst die teruggestuurd moet worden (bijvoorbeeld een logo afbeelding)
5.6 Hoofdtekst
Hier zet je jouw tekst die teruggestuurd moet worden naar de afzender. Vermeld in ieder geval wanneer je weer verwacht terug te zijn.
5.7 Start
Onmiddellijk of aangepast. Als je aangepast aanvinkt krijg je een pop-up met een kalender, waar je datum en tijdstip van ingang kunt selecteren/instellen:
5.8 Stop
Nooit of aangepast.
- Nooit kan gebruikt worden om een melding te doen dat het mailaccount niet meer gebruikt wordt (bijvoorbeeld bij vertrek werknemer). Dan kun je in de hoofdtekst vragen om mail voortaan naar een ander adres te sturen.
- Aangepast: Je krijgt dan net als hierboven een kalender waar je dag en tijdstip in kunt stellen. Dan zal het automatisch antwoord stopgezet, je hoeft er dus niet zelf om te denken.
Druk tot slot op de knop "Aanmaken"