WordPress | Plug-ins installeren

Wat zijn plug-ins

Om je WordPress website te verbeteren of uit te breiden, of om een link te maken met een ander platform, is het mogelijk om externe plug-ins te installeren. Een plug-in is een software, ontwikkeld door WordPress zelf of door een derde partij, en ze zijn er in alle soorten. Zo heb je plug-ins die je kunnen helpen met het verbeteren van je SEO, of zijn er pagebuilder plug-ins (zoals Elementor), waarmee je makkelijk en visueel een website kunt bouwen.

In twee andere artikelen geven wij van Chase Marketing een lijst met plug-ins die wij aanraden en plug-ins die we afraden.

BEKIJK PLUG-INS DIE WE AFRADEN

BEKIJK PLUG-INS DIE WE AANRADEN

Plug-ins installeren

Er zijn 3 manieren om een plug-in te installeren op je WordPress Website.

1. Browsen in de interne WordPress Plug-in bilbiotheek
  2. Een extern verkregen plug-in uploaden via WordPress
  3. Een extern verkregen plug-in uploaden via FTP (FileZilla)

Manier 1

Browsen in de interne WordPress Plug-in bilbiotheek

• Ga naar je dashboard en zoek in de linker navigatiekolom naar Plugins >> Nieuwe plugin

• Zoek in de zoekbalk rechts bovenin naar de plug-in die je wil installeren en klik vervolgens op >> Nu installeren.
  • Als de installatie is voltooid klik je op >> Activeren  en klaar is Kees! Vergeet niet direct de instellingen van de plug-in zelf door te nemen om er zeker van te zijn dat je plug-in goed gaat werken.

Manier 2

Een extern verkregen plug-in uploaden via WordPress

• Het kan zijn dat je een plug-in niet kan vinden in de interne bibliotheek van WordPress. Er zijn namelijk ook tal van derde partijen die plug-ins ontwikkelen die je enkel kan kopen/downloaden op hun eigen website. Als je een plug-in download is het altijd een .zip bestand.  Pak deze niet uit!!
  • Om te installeren ga je naar Dashboard >> Plugins >> Nieuwe plugin >> Plugin uploaden.

• Er opent een scherm waar je een bestand kan uploaden. Upload hier het volledige .zip bestand dat je hebt gedownload! Klik vervolgens op >> Nu installeren

• Als de plug-in is geïnstalleerd rest alleen nog deze te activeren en de settings na te lopen!

Manier 3

Een extern verkregen plug-in uploaden via FTP (FileZilla)

Deze manier wordt toegelicht in een apart artikel.

Ga naar artikel