WordPress | Plug-ins installeren met FileZilla (FTP)

Wat zijn plug-ins

Om je WordPress website te verbeteren of uit te breiden, of om een link te maken met een ander platform, is het mogelijk om externe plug-ins te installeren. Een plug-in is een software, ontwikkeld door WordPress zelf of door een derde partij, en ze zijn er in alle soorten. Zo heb je plug-ins die je kunnen helpen met het verbeteren van je SEO, of zijn er pagebuilder plug-ins (zoals Elementor), waarmee je makkelijk en visueel een website kunt bouwen.

In twee andere artikelen geven wij van Chase Marketing een lijst met plug-ins die wij aanraden en plug-ins die we afraden.

BEKIJK PLUG-INS DIE WE AFRADEN

BEKIJK PLUG-INS DIE WE AANRADEN

Plug-ins installeren

Er zijn 3 manieren om een plug-in te installeren op je WordPress Website. De eerste twee hebben we een aparte handleiding voor geschreven.

1. Browsen in de interne WordPress Plug-in bilbiotheek
  2. Een extern verkregen plug-in uploaden via WordPress
  3. Een extern verkregen plug-in uploaden via FTP (FileZilla)

Installeren via FileZilla

WAARSCHUWING

Maak te allen tijde eerst een back-up van je website, alvorens te werken in de server van je website. Een klein foutje kan er voor zorgen dat je hele website er uit komt te liggen met alle gevolgen van dien.

1. Stap 1 is het downloaden en installeren van FileZilla >> DOWNLOAD HIER <<
  2. Vervolgens heb je de FTP-gegevens nodig van jouw website en hostsing. Heb je deze nog niet en heb je geen toegang tot het cPanel? Vraag ze dan op bij je hosting-provider.
  3. Als je de gegevens hebt, vul je deze in in FileZilla. Host >> Gebruikersnaam >> Wachtwoord >> Poort >> Klik op snelverbinden.
  4. Als je alles correct hebt ingevuld maakt FileZilla rechtstreeks verbinding met de server waar je website op draait. Wees vanaf nu erg secuur met elke handeling die je verricht. Het scherm zou er nu ongeveer zo uit moeten zien (onderstaande afbeelding)In de linker kolom staan de mappen op je "Lokale site". Met andere woorden, dit zijn de mappen die op je eigen computer staan. In de rechter kolom staan de mappen op je "Externe site". Met andere woorden, dit zijn de mappen die zijn opgeslagen op de server waar je website op draait.
  5. Lokaliseer de plug-in die je wil installeren op je "Lokale site". NOTE: In tegenstelling tot het installeren van een plug-in via WordPress, moet je er voor zorgen dat de plug-in die je hebt gedownload als .zip bestand, uitpakt en opslaat als gewone map.In de afbeelding is te zien dat ik op mijn lokale schijf de plug-in genaamd Really Simple SSL heb gelokaliseerd.
  6. Vervolgens gaan we in de "Externe site" opzoek naar de map waar we de plug-in willen uploaden. Deze is altijd te vinden volgens het volgende pad (path) : public_html >> wp-content >> plugins.
  7. Sleep vervolgens de plug-in die je wil installeren van je lokale site naar de plugins-map van je server.FileZilla gaat vervolgens alle bestanden die in de map staan kopiëren naar je server. Dit kan even duren. Als alle bestanden die in de wachtrij stonden zijn verwerkt, kun je de verbinding verbreken en inloggen in de WordPress omgeving.
  8. Ga in WordPress naar Dashboard>>plugins en zoek naar de plug-in die je hebt geüpload. Deze moet je alleen nog activeren, en klaar is Kees!