WordPress | WP Rocket: cache legen

In de artikelen “wat is caching” en “browser cache legen” kun je de uitleg van het begrip cache lezen en hoe je deze aan bezoekerszijde kunt legen. In dit artikel schrijven we over hoe je als beheerder van een website de cache schoon kunt houden middels een plugin. 

Wanneer een site gecached is, betekent dat enkel het resultaat (de cache) van de scripts wordt getoond. Dit is een zeer efficiënte manier om je website zeer snel te maken. Bijvoorbeeld wanneer je 10 website bezoekers ontvangt op een gegeven moment, dan wordt bij de eerste bezoeker de website normaal uitgeladen en vervolgens meteen in de cache gezet. Bij de volgende 9 bezoekers wordt de website dan enkel uit cache geladen, waardoor de laadtijd vele malen korter is.

Stap 1: installeren WP Rocket plugin

  1. Log in op je wp-admin omgeving.
  2. Let op: Verwijder alle bestaande caching en optimalisatie plugins.
  3. Koop, installeer en activeer de plugin “WP Rocket”. (Zodra je WP Rocket hebt aangeschaft, kun je een zip file downloaden.
  4. Automatische installatie is de gemakkelijkste manier om WP Rocket te installeren. Om dit te doen, logt u in op uw WordPress admin-paneel en gaat u naar: Plug-> Nieuwe toevoegen en klikt u op Upload Plugin.
  5. Selecteer het zip-bestand en klik op Nu installeren. Nadat u op die link heeft geklikt, wordt u gevraagd of u zeker weet dat u de plug-in wilt installeren. Klik op Ja en WordPress zal het installatieproces automatisch voltooien.

Stap 2: WP Rocket Cache: Browser

Ga naar settins > WP Rocket > Dashboard tab en klik op de Clear cache” knop.

Een andere manier is via de WordPress-werkbalk (of admin-balk). Ga naar het WP Rocket menukoppeling en je ziet een vervolgkeuzemenu. Klik op de link Cache wissen.

Cache legen van pagina's en berichten

Er zijn twee manieren om het cachegeheugen van specifieke berichten en pagina's te wissen.

Ga naar het gedeelte Pagina's of berichten in WordPress en klik op “Clear this cache”.

De tweede manier is via het bewerkingsscherm voor berichten of pagina’s. In de Publish box kun je op de knop “clear cache” klikken.

Nog hulp nodig? Neem contact op Neem contact op